Om det er sorte eller røde skovsnegle, dræbersnegle, eller enhver anden snegl der nyder lidt for godt af dine fine have, er et frustrerende problem at bøvle med. For det er jo ikke fordi vi bare lige kan tage en dag i haven hvor vi intensivt går på jagt, samler skovsneglene i en spand og skiller os af med dem efterfølgende, af to årsager:

  1. De dukker bare op igen, igen og igen.
  2. Det er lettere ulækkert at gå at samle snegle op i haven.

Så derfor skal vi finde en anden metode så de helt selv skiller sig af vejen. Du kan ganske vidst købe nogle fælder af en art i diverse butikker, men hvis de fælder virkelig, er SÅ gode, så ville du ikke være i tvivl om hvad du skulle gøre ved de snegle du har i haven, og så ville du ikke læse denne artikel.

 

 

Tips og tricks

Der findes mange metoder til at fjerne de djævelske skovsnegle fra din have, hvor vi skal komme ind på nogle af de bedste.

 

Den bedste fælde

For at vide hvordan du skal tackle en skovsnegl, skal du vide hvordan sådan en klump skovslim virker. En skovsnegl benytter sig nemlig af dufte, hvilket er dens primære guide til hvor den skal hen i dens liv. Derfor er det vigtigt at de fælder du sætter op, er med henblik på at tirre dens lugtesans.

 

Selve fælden

En tom mælkekarton, lidt øl og et hul i jorden, er faktisk opskriften på en meget effektiv, billig og overskuelig fælde til skovsneglen i haven. Mælkekartonen skal blot være et par centimeter over jorden, så der forekommer en mindre mur/barriere for sneglen.

Denne fælge gør at sneglen ender med at drukne i øllet, hvilket umiddelbart vil være den perfekte død for mange, og det er det sikkert også for sneglen.

 

Spøg til side … Det er faktisk ulovligt at bruge denne metode, da det er ulovligt ifølge dyreværnsloven at drukne alle former for dyr.

Til gengæld er den effektiv …

 

Ryd op i haven jævnligt

Skovsnegle elsker kompost. Hvis der er en masse haveaffald, så kan sneglen både få mad, den har et lunt sted at opholde og formere sig, samtidig med at den kan gemme sig for mørket. Alt i alt er haveaffald sneglens ideelle sted.

Derfor er det vigtigt at du får smidt haveaffaldet væk, brændt eller noget helt andet, så længe det ikke er i haven. Dette gælder også afslået græs der bliver liggende på plænen.

 

Måttemetoden

Ganske simpelt, men dog en meget lidt attraktiv måde at afskaffe sneglene på, visuelt. Hvis du lægger måtter fra bilen, en lille måtte i har i entréen, eller en anden form for et mindre gulvtæppe, så er du godt på vej.

Læg måtten et sted hvor du oplever der hyppigst er snegle, eller måske endda hvor der er flest. Læg den i nærheden af dem, og du vil efter en dags tid kunne se hvor mange der er kravlet ind under måtten, hvorefter du kan afskaffe dem som du nu ellers vil.

Nemt og billigt, men det er dog ikke kønt med måtter rundt i haven.