Vi har alle sammen prøvet det. At fjerne ukrudt fra vores dyrebare have ligger langt nede på listen over ting, vi gerne vil bruge vores søndag på. Ofte, så er det en tjans som der bliver udskudt i så lang tid, at det når at blive rigtig slemt. Når vi kommer til det punkt, så er det der hvor vi nærmest skal afsætte en hel dag til at få det fjernet.

Er der ikke en lettere måde?

 

Har du forstået ukrudt?

Ukrudt er ikke planter der virker helt som andre planter. I modsætning til frø og planter, så lever ukrudt af helt naturligt af vandet, fugten, varmen og de andre gængse forhold den nu har. Ukrudt kan nemlig passe sig selv, hvilket er grunden til at det er så svært at få afryddet én gang for alle.

Tricket består i at du skal forhindre ukrudtsfrø i at spire, hvilket vi kommer nærmere ind på hvordan du gør det.

 

Undulattricket

Ukrudtsfrø venter bare på at solen rammer dem, så de kan begynde at spire. Når solen står på dem, så begynder de at vokse – der er de aktive.

Så vi skal sørge for at dine ukrudtsfrø ikke får noget sol, hvor vi netop bruger dette simple trick. Du ved at undulater tror det er sovetid, hvis du smider et lagen over dem. Med andre ord, så er fuglene ikke aktive når de sover (selvfølgelig).

Du kan benytte dig af mulcher. Flis, aviser, pap, halm – hvad end der sørger for evigt skygge kan bruges. Der findes rigtig mange muligheder af mulcher, så du kan give dine ukrudtsfrø evig sovetid.

 

Pas på kemikalierne

Det er helt fint at bruge de hundrede forskellige flasker du kan købe i Bilka, som med garanti vil destruere ukrudtet. Men pas nu godt på dine planter.

At benytte sig af kemikalier bliver hyppigt et selvmål i de danske haver, da vi har det med at gøre det til et bombardement.