Sådan udhuler man et græskar

Udhuling af græskar er en sjov og festlig aktivitet, der ofte er forbundet med Halloween og efterårsfestligheder. Uanset om du skal lave et (u)hyggeligt ansigt eller en smuk dekoration, er det vigtigt at vide, hvordan man udhuler et græskar på den rigtige måde. Du er formentlig endt med at besøge denne artikel, fordi har står med lige netop spørgsmålet “hvordan udhuler man et græskar?“.

Her er en trin-for-trin guide til at udhule dit eget græskar:

Trin 1: Vælg det rigtige græskar

Start med at vælge det rigtige græskar til dit projekt. Det skal være stort nok til at skære i og have en flad bund, så det kan stå stabilt. Sørg også for, at græskarret er frisk og uden skader eller råd.

Trin 2: Forbered arbejdsområdet

Læg aviser eller et stort stykke papir på bordet, hvor du skal arbejde. Det gør rengøringen nemmere senere. Du kan også lægge et håndklæde under græskarret for at forhindre, at det glider rundt, mens du arbejder på det.

Trin 3: Skær toppen af græskarret

Brug en skarp kniv til at skære et cirkulært hul i toppen af græskarret. Skær ikke for stort et hul, fordi du vil bruge toppen som låg senere. Skær langs kanten af græskarret og hold kniven skråt for at lave en skråkant, der vil forhindre toppen i at falde ned i græskarret.

Trin 4: Fjern frøene og det bløde kød

Brug en ske eller en isske til at skrabe frøene og det bløde kød ud af græskarret. Skrab indtil væggene i græskarret føles glatte og er ca. 1 cm tykke. Du kan gemme frøene, hvis du vil riste dem senere, eller smide dem ud.

Trin 5: Skær designet

Brug en blyant eller en markør til at tegne dit design på græskarret. Du kan finde skabeloner på nettet eller tegne dit eget design. Brug en lille sav eller en skalpel til at skære langs dine linjer og fjerne de dele af græskarret, som ikke skal være der. Tag dig tid og vær forsigtig, så du ikke skærer dig selv eller ødelægger dit design.

Trin 6: Rengør og afslut græskarret

Rengør græskarret med en klud eller en svamp for at fjerne eventuelle rester. Hvis du vil bruge græskarret som en lanterne, kan du indsætte et lys eller en LED-lampe i midten og sætte låget på plads. Hvis du vil bruge græskarret som en dekoration, kan du male eller pynte det med maling eller andre materialer.

Nu har du din egen udhulede græskar! Det er en sjov og kreativ aktivitet, der kan involvere hele familien. Vær forsigtig,

Klar, parat, lug! En guide til at bekæmpe ukrudt og holde din have skinnende ren

At luge ukrudt er en vigtig opgave for at holde haven eller haven flot og sund. Det er dog en opgave, der kræver tid og vedholdenhed, da ukrudt kan spire og vokse hurtigt. Her er en guide til at luge ukrudt med særligt fokus på, hvornår på året du skal i gang for at holde ukrudt ned (samt en oversigt over, hvordan ukrudtsdug kan bruges som et værktøj i kampen mod ukrudt).

Tidligt forår er det bedste tidspunkt at starte på

Det bedste tidspunkt at starte på lugearbejdet er tidligt forår, når jorden stadig er fugtig og nem at arbejde med. På dette tidspunkt har ukrudtet ikke spredt sig så meget, og de små planter kan let fjernes. Hvis du starter tidligt, kan du forhindre, at ukrudtet vokser sig stærkt og tager over i din have.

Brug de rigtige redskaber

For at luge ukrudt effektivt, skal du bruge de rigtige redskaber. En hakke eller en ukrudtsjern er gode valg til at skære ukrudtet væk fra rødderne. En ukrudtsfjerner kan også være nyttig til at fjerne ukrudt fra mellem fliser eller sten. Du kan også bruge en almindelig haveskovl til at grave op og fjerne store ukrudtsplanter.

Træk ukrudtet op, mens jorden er fugtig

Når du har valgt de rigtige redskaber, er det vigtigt at trække ukrudtet op, mens jorden er fugtig. Det gør det lettere at få fat i rødderne og fjerne hele planten. Hvis jorden er for tør, kan rødderne bryde af, og planten vil blot vokse op igen.

Brug ukrudtsdug for at holde ukrudtet nede

Ukrudtsduge kan være et effektivt værktøj i kampen mod ukrudt. Dugen kan lægges over jorden og forhindre ukrudtet i at spire. Dette fungerer bedst, når ukrudtet ikke allerede er til stede, da ukrudtet vil fortsætte med at vokse og spire under dugen, hvis det allerede er til stede.

Ukrudtsdug kan også bruges i kombination med andre teknikker, såsom at luge og plante tættere sammen for at dække jorden og forhindre ukrudt i at spire. Hvis du bruger ukrudtsdug, skal du huske at lave huller i dugen for at tillade planter at vokse igennem. Dette kan gøres med en saks eller en kniv.

Fortsæt med at luge ukrudtet gennem hele vækstsæsonen

Det er vigtigt at fortsætte med at luge ukrudtet gennem hele vækstsæsonen, da ukrudtet

Hvordan forlænger du levetiden på dit græskar? Tips til at holde dit græskar frisk i længere tid!

Græskar er en fantastisk ingrediens til at skabe efterårets stemning med. Det er sjovt at udhule græskar til Halloween, og de kan også bruges i mange forskellige retter, fra suppe til tærte. Men hvor længe kan du egentlig forvente, at dit græskar holder sig frisk? Og hvordan kan du forlænge dets levetid?

Normalt kan et græskar holde sig frisk i op til 3-4 uger, hvis det opbevares på en kølig, tør og mørk plads. Og dette er ofte grunden til, at folk oplever, at deres græskar ikke har den ønskede holdbarhed. Det tages nemlig ofte med indenfor – og efter blot kort tid, vil dette have medført en forringelse af hvor længe et græskar holder. Et andet klassisk eksempel er, at man placerer græskaret ved hovededøren, efter man har købt det i sin lokale dagligvarerbutik – uden at tænke over at der ofte er godt med sollys ved indgangspartiet.

Her er fem tips, der kan hjælpe dig med at forlænge levetiden på dit græskar:

 1. Vælg et helt græskar: Når du køber et græskar, skal du sikre dig, at det er helt og uden synlige skader eller mærker. Et græskar med revner eller andre skader vil nedbrydes hurtigere. Et klassisk eksempel er den “bløde plet” som opstår, fordi stiklen fra et andet græskar har trykket på ydersiden af dit græskar.
 2. Vask græskarret: Inden du sætter dit græskar til opbevaring, inden den senere udhuling, udskæring og udstilling eller begynder at tilberede det, skal du vaske det grundigt. Snavs og bakterier kan fremskynde nedbrydningen.
 3. Opbevar græskarret køligt og tørt: Græskar skal opbevares på et køligt og tørt sted. Temperaturen bør være mellem 10-15 grader. Hvis det er for varmt, vil græskarret tørre ud hurtigere.
 4. Undgå direkte sollys: Græskar bør ikke udsættes for direkte sollys. Hvis de opbevares et sted med for meget lys, kan de begynde at rådne.
 5. Brug vaselin: Du kan også smøre et tyndt lag vaselin på udskårne dele af græskarret for at forhindre, at det tørrer ud og rådner hurtigt.

Med disse tips kan du nyde dit græskar i længere tid og bruge det til at skabe efterårets stemning i dit hjem eller i dine retter.

Stop med at smide græskar indmaden ud – opdag de utrolige sundhedsmæssige fordele og lækre opskrifter!

Vi kender alle til ritualerne omkring Halloween, hvor man udhuler et græskar og skærer skræmmende ansigter i det. Men hvad med den slimede indmad? Ofte bliver det bare smidt ud, men det er faktisk en fantastisk ingrediens med mange sundhedsmæssige fordele og lækre muligheder.

Græskar indmad er rig på fiber, vitaminer og mineraler, og kan bruges i mange forskellige retter. Her er nogle ideer til, hvordan du kan bruge græskar indmad:

 1. Græskarsuppe: Denne cremede suppe er fyldt med smag og kan varmes op på en kold efterårsdag. Brug græskar indmaden til at give suppen en ekstra smagfuld dimension.
 2. Græskarmos: Brug græskar indmaden i stedet for kartofler til at lave en lækker og sund græskarmos.
 3. Bagværk: Græskar indmaden kan bruges i mange forskellige bagværk, såsom brød, muffins og kager. Det giver en naturlig sødme og en flot farve.
 4. Smørepålæg: Blend græskar indmaden med lidt honning, kanel og nødder for at lave et lækkert og sundt smørepålæg til morgenmaden eller eftermiddagssnacken.
 5. Ristede græskarkerner: Ristede græskarkerner er en populær snack, men vidste du, at du kan bruge græskar indmaden til at lave dine egne? Skyl kernerne og rist dem i ovnen med lidt salt og olivenolie.

Så næste gang du står med et græskar, skal du ikke tøve med at gemme indmaden. Det er en smagfuld og sund ingrediens, der kan bruges til mange forskellige retter.

Hvis du ikke er overtalt endnu – 5 grunde til at du skal spise græskar i dag

Her er fem sundhedsgrunde til at spise græskar:

 1. Rigt på vitaminer: Græskar er en god kilde til vitamin A, som er vigtigt for synet, og vitamin C, som hjælper med at styrke immunsystemet.
 2. Hjælper med vægttab: Græskar er lav i kalorier og højt i fiber, hvilket kan hjælpe med at holde dig mæt og reducere din samlede kalorieindtagelse.
 3. Beskytter mod kræft: Græskar er en rig kilde til antioxidanter, der kan hjælpe med at beskytte kroppen mod skader fra frie radikaler, som kan føre til kræft.
 4. Forbedrer hjertesundhed: Græskar indeholder kalium, som kan hjælpe med at regulere blodtrykket og forbedre hjertesundheden.
 5. Styrker knoglerne: Græskar er en god kilde til vitamin K, som er vigtigt for knogle sundhed og kan hjælpe med at reducere risikoen for knogleskørhed.

Så næste gang du ser en græskar i supermarkedet, skal du ikke tøve med at tage det med hjem og tilføje det til dine måltider. Det er ikke kun lækkert, men også sundt!

Giv din have et naturligt touch – opdag de bedste planter, der kan stå ude hele året!

Mange haveejere har en tendens til at plante deres blomster og planter om forår og sommer, og tage dem indendørs om vinteren. Men det er faktisk muligt at have en smuk have året rundt, ved at vælge de rigtige planter, der kan tåle det danske klima.

Her er nogle af de bedste planter, der kan stå ude hele året:

 1. Vintergæk: Denne lille blomst er en af de første, der springer ud om foråret, og den kan klare det danske vintervejr uden problemer.
 2. Klokkeblomst: Denne smukke blomst kommer i mange forskellige farver og kan vokse i både sol og skygge.
 3. Helleborus: Også kendt som julerosen, er denne blomst en favorit i vintermånederne med dens smukke hvide, lyserøde og lilla farver.
 4. Grønne planter: Planter såsom Efeu, Buxbom og Fyr kan også stå ude hele året rundt og er en god måde at tilføje lidt grønt til din have.
 5. Stedsegrønne træer: Stedsegrønne træer som f.eks. gran, thuja og enebær er også gode til at tilføje noget liv til din have hele året rundt.

Når du vælger planter til din have, er det vigtigt at vælge planter, der passer til det danske klima, og som kan klare både varme og kulde. Ved at vælge de rigtige planter, kan du have en smuk og levende have året rundt. Så giv din have et naturligt touch og vælg planter, der kan stå ude hele året!

Overvejer du at indhegne til din have?

t kan være en god idé, at få hegn i sin have, hvis man ønsker at skærme sin have af fra vejen eller naboens hus. Det giver også en mere privat atmosfære i haven, og det er derfor ofte et populært valg blandt danskere. Dog skal man være opmærksom på, at det kan være en dyr fornøjelse at få det sat op, og derfor er det vigtigt, at finde den rigtige løsning, der også passer til økonomien. 

Hegn i haven?

Hegn i haven kan have mange forskellige funktioner. Det kan for eksempel bruges til at afgrænse sin grund, så man ikke føler sig generet af naboens hund, der løber ind på sin grund, ligesom det også er en god løsning, hvis man selv har hund. Hegn i haven kan også bruges til at skabe en hyggelig og intim atmosfære, samtidig med, at det giver en vis grad af privatliv. Endelig kan det også fungere som en rekvisit til planter og bede, så de vokser bedre og bliver mere frodige.

Det simple og billige

Hegn er en vigtig del af mange haver, men det er ikke altid lige let at finde den helt rigtige type til sin have. Der findes også mange forskellige typer, men et simpelt et er ofte det bedste valg, da det ikke kræver så meget vedligeholdelse, som et mere avanceret hegn. Et simpelt et er dog ikke nødvendigvis lig med, at det skal være kedeligt eller upersonligt. Man kan få simpelt hegn i mange forskellige materialer og farver, så man kan finde et, der passer ind i sin have. Ofte er det enkel og billige, lavet af tykke plastbelagte metaltråde, som man nemt selv kan montere med pæle.

Det avancerede og dyre

Et avanceret hegn giver mulighed for, at skabe sikkerhed og tryghed, og samtidig kan det holde både dyr og haven sikker. Det kan eksempelvis være et, der er lavet af stærk og fleksibelt plastik, der er meget modstandsdygtig overfor vejr og vind. Det kan også være lavet af træ eller metal, som også holder i mange år, samtidig med at det pynter haven. Er det lavet af træ, er der også mulighed for at male det i præcis den farve, man ønsker.

Der er altså mange muligheder, når det gælder indhegning af haven, og det er kun fantasien og økonomien, der sætter grænser. Rigtig god fornøjelse med projektet. 

Bekæmp algerne og giv dit hus et fornyet look

Dette indhold er sponsoreret

Selvom vi langt hen ad vejen har underlagt os vores omgivelser, er naturen stadigvæk noget vi skal kæmpe med i dagligdagen, hvad end det er i form af vejret eller ukrudt. Alger er også generende, dog først og fremmest kosmetisk. De kan sætte sig alle steder og pryder derfor fliserne, taget, eller husmuren med en grønlig nuance, som får det hele til at se lidt forsømt ud. Slip af med det grønne tag, den grønne husmur, eller de grønne fliser med en god algebehandling og se dit hus fremstå flot og vedligeholdt igen.

Hvorfor får jeg alger?

Ligesom med alle andre planter, kræver alger særlige omstændigheder for at gro. Derfor er det godt at kende disse, så du kan forebygge algevækst mest muligt og dermed minimere nødvendigheden for at skulle have lavet en algebehandling. Alger gror på steder med meget fugt, hvorfor du ofte ser fliser med algevækst, især hvis de har en tendens til at stå under vand i regnvejr. Har du derfor alger på taget eller på husmuren, betyder det, at det er fugtige områder. Det er derfor en god ide at finde ud af, hvorfor det er fugtigt, så du kan stoppe det. Fugt i muren eller taget kan nemlig føre til større problemer som for eksempel skimmelsvamp.

Hvordan foregår en algebehandling?

Når du skal have fjernet alger, bliver der anvendt en algefjerner, der slår planterne ihjel. Det slår dog algerne ihjel langsomt, så det ikke skader hverken fliserne, taget eller muren, så du skal ikke forvente, at kunne se et resultat lige med det samme. Er overfladen særligt udsat for alger, kan det være, at behandlingen skal gøres flere gange, før algerne er helt slået ihjel. Mange professionelle lover dog, at du efter højst et år kan se resultatet i form af en flot og ren overflade fri for alger.

Er algebehandlingen miljøvenlig?

Der er forskellige midler, der kan bruges til at fjerne alger, og forskellige tagrensere bruger forskellige midler. Dog skal det bemærkes, at lovgivningen omkring algebekæmpende midler er strenge i Danmark, fordi kemikalierne kan sive ned i grundvandet og skade miljøet. Går du derfor til en algebehandler, som kun bruger stoffer til algebekæmpelse, der er godkendt af miljøstyrelsen, kan du være forsikret om, at dine alger bekæmpes på en miljøvenlig måde. Du behøver derfor ikke at undlade at få behandlet taget, fliserne eller facaden på grund af bekymringer relateret til miljøet, og så slipper du også for at skulle skifte taget eller fliserne ud for tidligt.

Derfor er LED-lys et godt valg som belysning i din have

Derfor er LED-lys et godt valg som belysning i din have

LED-belysning er et glimrende valg til udendørs brug i din have, da de har en meget lang levetid og et lavt forbrug af energi. Generelt kommer LED-lys med mange fordele, hvorfor du bør overveje denne belysningstype til din have.

Det kan du bruge udendørslamper til i haven

I dag findes der mange forskellige udendørslamper, du kan vælge mellem til haven. På den måde kan du indrette og dekorere din have præcis, som du ønsker. Du kan for eksempel bruge udendørslamper til at fremhæve de ting du holder mest af, ligesom at belysningen også kan skabe den perfekte atmosfære og stemning.

Derudover kan lamper i haven være med til at øge sikkerheden, når du manøvrerer rundt i den efter mørkets frembrud. Yderligere kan lys sørge for at skræmme ubudne gæster væk og virke præventivt i forhold til indbrud.

Når du har fundet ud af, hvad du ønsker, når det kommer til udendørsbelysningen i din have, skal du vælge de rette udendørslamper til formålet. Du kan vælge alt lige fra solcellelamper til væglamper, bedlamper, lyskæder og meget mere. Du kan læse mere om udendørslamper hos PlusLED.

Gode grunde til at vælge LED-belysning til din have

Som sagt er der flere gode grunde til, hvorfor du bør vælge LED-belysning som udendørsbelysning i din have. Selvom at LED-lys oftest er en smule dyrere end andre typer af belysning, vil det på længere sigt sagtens kunne betale sig for dig. Du vil nemlig spare penge både på din elregning samt på udskiftning af pærer.

At lyset holder i meget længere tid, er en stor fordel for dig. På den måde skal du nemlig ikke hele tiden tænke på lyset i haven eller bekymre dig, da du bare ved, at det bliver ved med at virke efter hensigten.

En anden god grund til at vælge LED-belysning til haven er, at LED-pærer er særdeles gode til udendørs brug. LED-pærer tåler nemlig både vibrationer og kulde, hvorfor de ikke så nemt vil gå i stykker.

Ikke nok med det er LED-lys også miljøvenlige og herved mere bæredygtige. LED-pærer indeholder ingen skadelige kemikalier, herunder kviksølv, hvorfor de er langt bedre for miljøet. Dette er meget anderledes end andre pærer, der i mange tilfælde indeholder diverse giftige kemikalier og kviksølv.

Derfor er udendørslamper med LED en fantastisk måde, hvorpå du kan være med til at reducere CO2-udledningen. Og dette er naturligvis til gavn for miljøet.

Overvej en udendørslampe med sensor

Når du er på udkig efter en LED-udendørslampe, er det ligeledes en god idé at overveje, om den eventuelt skal have en sensor. En lampe med en sensor er en rigtig god investering, da lampen herved kun giver lys alt efter, om det er mørkt samt, om der bliver registreret en bevægelse.

Da det ikke altid er nødvendigt at have en lampe tændt hele dagen, vil du slippe for det ved valg af en udendørslampe med sensor. Desuden kan sådan en udendørslampe også være med til at skræmme eventuelle indbrudstyve væk.

Tag dagens gøremål med i haven og nyd den friske luft

Tag dagens gøremål med i haven og nyd den friske luft

Føler du ikke altid at du kommer nok ud i løbet af en dag, som du måske kunne have brug for? Hvorfor ikke gøre mere brug af din have, ved at tage dine gøremål med ud og ordne dem i den friske luft. Når man har en have til rådighed, kan man lige så godt udnytte den så godt man kan. Sørg for at din have er velegnet til ophold, og tag opgaverne med ud i den friske luft, så kan du samtidig komme lidt ud.

Har du en have tilgængelig som du ikke altid får brugt lige så meget som du gerne vil? Til tider kan man komme til at sidde meget indendørs og dermed ikke få så stor gavn af sin have, som man måske godt kunne tænke sig. Hvis du mangler inspiration til hvordan du kan få brugt din have mere, så kommer vi med nogle gode råd til dig lige her.

Væn dig til at tage flere af dine aktiviteter udendørs

Mange ting som vi laver indendørs, kan sagtens laves udendørs, med lidt praktisk tilpasning. Hvis du gerne vil have mere udbytte af din have, kan du starte med at begynde at tage flere af dine aktiviteter som du normalt ville lave indendørs, med udenfor.

Udviklingen af apps, gør det ofte nemt at være mobil samtidig med at man anvender apps. Fx gør aktie-apps det muligt for dig at foretage handel på dine aktier, uanset hvor du befinder dig. Det vil sige at du altså supernemt kan tage aktierne med ud i haven, således at du samtidig kan nyde den friske luft. Er du nysgerrig på aktie-apps, og mangler en god en til dig, så læs mere her.

Når du nemt kan tage din aktier med ud i haven, er der også mange andre ting du kan gøre derude. Du kan med fordel tage en god bog med ud i haven, og lytte til fuglene pippe imens du forsvinder i en verden af spændende fortællinger. Andet praktisk arbejde kan man også sagtens tage med ud i haven, hvis man fx har noget arbejde der skal laves, nogle mails som skal svares på eller nogle ting som skal læses igennem. Når man sidder udendørs, kan det desuden hjælpe på koncentrationen med en masse frisk luft, således at man bedre kan få lavet arbejdet hurtigt og effektivt.

Indret haven på en hyggelig måde

For at du kan begynde at anvende din have oftere, kan det også være en stor hjælp hvis din have er hyggeligt indrettet. Når din have er indrettet således at den er rar at være i, og der er steder hvor man kan sidde og slappe af, er du nok mere tilbøjelig til at bruge den. Indret fx haven med et hyggeligt hjørne hvor man kan sidde i læ hvis der er behov for det, og med gode møbler man kan sidde ved. Vil man gerne bruge haven mere i løbet af hele året, selv når det bliver lidt køligere, kan det være en god idé at investere i en varmelampe.

Få styr på din forårsplanlægning med Windows 10


Når foråret står for døren, så handler det om at komme op af fjerene og begynde at planlægge det (for)år, man har foran sig. Hvornår skal chiliplanterne forspires? Hvornår skal tomatplanterne beskæres? Og hvornår skal kålplanterne plantes ud? Det er mange spørgsmål, man kan stille sig selv, når man har en have. Og alle spørgsmål er vigtige – Så hvordan får man styr på dem?

(more…)