Dette indhold er sponsoreret

Selvom vi langt hen ad vejen har underlagt os vores omgivelser, er naturen stadigvæk noget vi skal kæmpe med i dagligdagen, hvad end det er i form af vejret eller ukrudt. Alger er også generende, dog først og fremmest kosmetisk. De kan sætte sig alle steder og pryder derfor fliserne, taget, eller husmuren med en grønlig nuance, som får det hele til at se lidt forsømt ud. Slip af med det grønne tag, den grønne husmur, eller de grønne fliser med en god algebehandling og se dit hus fremstå flot og vedligeholdt igen.

Hvorfor får jeg alger?

Ligesom med alle andre planter, kræver alger særlige omstændigheder for at gro. Derfor er det godt at kende disse, så du kan forebygge algevækst mest muligt og dermed minimere nødvendigheden for at skulle have lavet en algebehandling. Alger gror på steder med meget fugt, hvorfor du ofte ser fliser med algevækst, især hvis de har en tendens til at stå under vand i regnvejr. Har du derfor alger på taget eller på husmuren, betyder det, at det er fugtige områder. Det er derfor en god ide at finde ud af, hvorfor det er fugtigt, så du kan stoppe det. Fugt i muren eller taget kan nemlig føre til større problemer som for eksempel skimmelsvamp.

Hvordan foregår en algebehandling?

Når du skal have fjernet alger, bliver der anvendt en algefjerner, der slår planterne ihjel. Det slår dog algerne ihjel langsomt, så det ikke skader hverken fliserne, taget eller muren, så du skal ikke forvente, at kunne se et resultat lige med det samme. Er overfladen særligt udsat for alger, kan det være, at behandlingen skal gøres flere gange, før algerne er helt slået ihjel. Mange professionelle lover dog, at du efter højst et år kan se resultatet i form af en flot og ren overflade fri for alger.

Er algebehandlingen miljøvenlig?

Der er forskellige midler, der kan bruges til at fjerne alger, og forskellige tagrensere bruger forskellige midler. Dog skal det bemærkes, at lovgivningen omkring algebekæmpende midler er strenge i Danmark, fordi kemikalierne kan sive ned i grundvandet og skade miljøet. Går du derfor til en algebehandler, som kun bruger stoffer til algebekæmpelse, der er godkendt af miljøstyrelsen, kan du være forsikret om, at dine alger bekæmpes på en miljøvenlig måde. Du behøver derfor ikke at undlade at få behandlet taget, fliserne eller facaden på grund af bekymringer relateret til miljøet, og så slipper du også for at skulle skifte taget eller fliserne ud for tidligt.