Du kan meget nemt starte din egen urtehave, også selvom du måske har haft problemer med at holde liv i din kaktus i vinduet.

Når du har læst denne lille artikel, vil du uden tvivl se at dine fingre er blevet lidt grønnere.

 

Placering

Du bestemmer selv hvad der skal karakterisere din have. Du bør dog have i tankerne, at stort ikke altid er godt. At have en pæn have kræver ikke oceaner af plads, så længe du nøje udvælger lokationen for dine planter.

Det er essentielt at finde et sted i din have, hvor der ca. er sollys mindst seks timer om dagen, og så skal der være godt drænet jord. Derfor kan du godt udelukke at plante klods op ad et stort træ og i nærheden af der hvor du samler dit regnvand.

 

Forberedelse

Når du har valgt placeringen i haven hvor der skal plantes, skal vi se lidt på noget forberedelse. Det kan nemlig betale sig ikke at kaste sig ud i plantningen med det samme.

Hvis din jord er tung som sand eller ler, så skal der masser af kompost til. Selv hvis din jord er i god stand, vil det være med til at give næringsstoffer til krydderurterne når de er i vokseværk.

Når du skal dyrke dine urter, så må du ikke bruge komposteret gødning, da der er høj kvælstof og vil reducere smagsoplevelsen markant.

Det er nemlig rigtigt. Dine urter vil vokse hurtigt, men smagen vil aftage, ved brug af for meget gødning af denne art.

 

Plantning og vedligeholdelse

Nu kan du gå i gang med at plante. Om det er frø eller planter du vælger at plante, er underordnet. Sørg for at vande med ca. 2 tommer vand hver uge og høst dine urter ofte.

På denne måde drukner du ikke dine planter, samtidig med at du bidrager til plantens vækst (ved at høste ofte).

Nu har du opskriften på din helt egen have – har du grønne fingre nu?