Det er ikke altid helt let at få grønne fingre. Det kan virke meget uoverskueligt, når først den ene plante er død efter den anden. Dette sker fordi vi laver begynderfejl – for det er faktisk ikke andet end det. Lige så snart du har styr på dine begynderfejl, så har du faktisk grønne fingre.

Vander du korrekt?

For meget, for lidt – for frustrerende når det sker. At vande planter for meget, specielt i urtehaven, er en fejl de fleste begår igen og igen.

Trick:

Inden vanding, så grav et lille hul der er 2 centimeter dyb, i nærheden af selve stammen/roden af planten. Hvis jorden er fugtig, kan du gemme vandet til senere.

Har du styr på jorden?

Ikke alt jord er ens. Jord kan have forskellige pH-værdier, og det er ikke alle planter der passer i alle typer jord. Du kan derfor finde i de fleste større supermarkeder en test, som finder ud af hvor høj en pH-værdi din jord har.

Efterfølgende kan du gå ud og finde planter til netop den jord.

Planter du for meget?

Det kan godt være du gerne vil have rigtig mange planter, så du rigtig kan føle dig selvforsynende. Men vidste du at en tomatplante kan bære gennemsnitligt 80 frugter? Og en enkelt zucchiniplante kan brødføde dine naboer over en hel vinter?

Én plante kan give rigtig meget. Så sørg derfor ikke at plante for meget.

Planter du kun frø?

Det er ikke alle planter der gror bedst, ved at blive plantet som frø. Broccoli, blomkål og tomater er bedre at plante som kimplanter og ikke frø.

Hvis du føler du har forsøgt uden held at plante de 3 ovennævnte planter, så vil du have større chance for succes ved at plante dem som kimplanter.