Når foråret står for døren, så handler det om at komme op af fjerene og begynde at planlægge det (for)år, man har foran sig. Hvornår skal chiliplanterne forspires? Hvornår skal tomatplanterne beskæres? Og hvornår skal kålplanterne plantes ud? Det er mange spørgsmål, man kan stille sig selv, når man har en have. Og alle spørgsmål er vigtige – Så hvordan får man styr på dem?

Windows 10 kan bruges til overblikket og planlægningen

Umiddelbart tænker man ikke at haver og computersystemer går hånd i hånd, men til planlægningen af dette års have, så er Windows 10 din bedste ven. Her kan du nemlig danne dig det store overblik gennem kalenderen, der kommer med styresystemet til at finde ud af, hvornår de forskellige handlinger skal sættes i gang.

Desuden er det en kæmpestor fordel, at du har internettet lige ved hånden, når du sidder og planlægger din have. Der er garanteret et eller andet, du lige skal slå op, om hvor mange dage det tager den og den plante at spire, sætte blomster eller få modne frugter. Derfor er det en kæmpestor fordel at have ens plan på sin computer.

Brug vejrudsigten til din fordel

Det nye Windows-system har hver dag en lettilgængelig vejrudsigt for dagen, så du lynhurtigt kan vurdere, om det er i dag du skal ud og arbejde i haven, eller om du burde vente til dagen efter. Kombineret med din planlægning er kalenderen er dette et perfekt værktøj at bruge hver morgen. Hvis ikke det passer i dag, så kan du så let som ingenting rykke det, du havde planlagt i dag, til i morgen.

Dette er eventuelt også noget, du kan gøre hver mandag for hele ugen. På den måde kan du også holde dine planer for haven op med dine personlige planer og se, hvilke dage i ugen du kan komme i haven og arbejde på udplantning og så videre.

Noteapparat til alle de små tips og tricks

Hvis du allerede har haft en have i nogle år, så ved du nok, at man hvert år lærer noget nyt. Og det er så ærgerligt at gentage sin fejl, bare fordi man lykkelig har glemt dem igen, når vinteren kommer over os, og det er tid til at trække indendørs igen. Her har Windows 10 et rigtig smart noteapparat, så du kan skrive alle de små ting ned, som du har lært fra den ene dag til den anden.

Når det kommer til næste års planlægning, kan du lynhurtigt se på dine noter fra forrige år, og så blot ændre i dens planlægning, så du optimerer fra år til år.

Og når du allerede har lagt én plan i kalenderen, så bruger du selvfølgelig bare den igen. Blot husk at rette den til hvert år i forhold til dine noter, så du hele tiden får et bedre og bedre år i haven. Det er noget, der giver smil på læben og lyst til at komme udenfor og arbejde med de små planter.