Sådan passer du din kaktus

Er du også en af dem der ikke ligefrem har grønne fingre? Er du også typen der selv kan have svært ved at passe en plasticbuket? Og kan det være at du har købt en kaktus, da dine veninder har sagt at det er umuligt at misligholde sådan en?

Det kan også være at du har grønne fingre, du har en stor og flot have og en masse forskellige og flotte planter, men nu vil kaste dig over noget nyt og anderledes – en kaktus.

Uanset hvad, så vil du her få nogle fifs til hvordan du bedst passer din kaktus.

 

3 gode råd

En kaktus skal have lys. Det dur ikke at din kaktus står lidt gemt inde på en reol midtfor ad væggen hvor der aldrig kommer lys på den. En kaktus skal nemlig have lys, hvilket de fleste planter egentlig skal. Men som nævnt, så er en kaktus anderledes og den skal modsat mange andre planter, have meget mere lys.

Når det kommer til vand, så skal kaktusser ikke have så meget. Det er rigtig godt at have følgende i baghovedet:

  • Fra april til oktober skal din kaktus blot vandes ca. hver anden uge.
  • Fra november til marts, går din kaktus i en form for hvile. Her har den ikke rigtig brug for vand, hvor der nemt kan gå op til en halvanden måned mellem en lille vanding.

Undgå overvandning

Det er faktisk den eneste måde du kan misligholde din kaktus. Det bedste råd af dem alle, er uden tvivl måden hvorpå du ved om din kaktus skal have vand eller ej.

En blyant eller en lille træpind er alt hvad du skal bruge. Din kaktus må aldrig blive vandet hvis jorden i forvejen er fugtig.

Derfor, stikker du en træpind eller en blyant ned i jorden, og hvis der er jord på når du tager den op, så er jorden fugtig nok til din kaktus.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong> 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Tilmelder du dig vores nyhedsbrev i dag, så lover vi dig at fremsende dig den mest interessant viden omkring din have. Vi lover dig kun at sende det bedste af det bedste således, at du altid kan være på forkanten af dine venner. 

You have Successfully Subscribed!