Det er faktisk en rigtig god idé at få potteplanter ind på børneværelset af flere årsager. I en dag hvor teknologi fylder rigtig meget, selv for børn i en meget ung alder, er det vigtigt at sørge for de kontinuerligt i deres udvikling har et forhold til naturen.

Foruden at sørge for et godt kendskab til naturen helt fra barnsben, så er der også planter der med fordel kan anskaffes til børneværelset med et formål.

 

Luftrensende planter

Alle os der har fulgt en lille smule med i biologi, natur/kemi eller hvad faget end måtte hedde på din gamle skole, så er vi velvidende om at planter er godt for luften. Planter danner nemlig oxygen (ilt), og er med til at opretholde et godt og sundt indeklima.

Du har før prøvet ikke at lufte ud i boligen i noget tid, hvor der så let kan give en ret indelukket fornemmelse af klimaet. Planter kan ikke alene sørge for at der ikke kommer et indelukket klima, men de kan høj grad være med til at det nok ikke lige forekommer så hurtigt.

Et godt indeklima på børneværelset som potteplanter kan bidrage med, er med til at dit barn blandt andet har mere energi i dagtimerne og sover bedre om natten.

 

Enhver plante kan gøre det

Nogle planter er mere ”luftrensende” end andre, men alle potteplanter er gode til børneværelset, lige foruden kaktusser.

Kaktusser kan dog med fordel være på knægtens værelse i alderen 10-11 år og opefter, hvor han godt ved at den kan gøre ondt at holde om.

Derudover skal du blot sørge for at potteplanten ikke kommer til at stå et sted hvor dit barn har mulighed for at vælte den, så potten splintre og det derved kan gøre av at træde på.