Nøgen havedag er et tiltag vi kunne forestilles os stammer fra 70’erne. Faktisk er arbejd-nøgen-i-haven-dag en decideret global begivenhed påfundet af naturister udtaler folkene bagved eroti.dk. Det er muligvis ikke noget for enhver, men det kan være det har givet en forklaring på, hvorfor du har set nogle menneske stå i deres have iklædt deres Adam og Eva kostume.

Det oprindelige navn til denne dag er ”World Naked Gardening Day”, som er et tiltag startet af to amerikanere i 2005. Det hele startede med at de lavede en hjemmeside dengang, men grundet det sjove påfund som kildede de flestes nysgerrighed, blev denne hjemmeside verdenskendt på ganske kort tid.

Det skaber flere naturister

Danske Naturister er en forening med ca. 1700 medlemmer i hele landet, men der findes selvfølgelig mange flere naturister, som så bare ikke er med i denne forening. Formanden for Danske Naturister, Gert Mikkelsen, fortæller at hvert år efter denne begivenhed, stiger antallet af medlemmer hos Danske Naturister.

Gert Mikkelsen fortæller også at det mere eller mindre er en selvfølge, da det ikke er unormalt at vi ser danskere bade nøgne på stranden om sommeren. Disse mennesker er også naturister, men ikke nødvendigvis medlem af Danske Naturister.

Den første lørdag i maj

Det er ikke en bestemt dato, men derimod en bestemt dag. Det vil altid være den første lørdag i maj, hvor det i 2018 var d. 5 maj, og i 2019 er det d. 4 maj.

Så nu ved du fremadrettet hvornår det globalt, og derfor også nationalt set, er OK at smide klunset og gå ud i haven som vi blev skabt.

3 gode råd

I takt med at denne begivenhed bliver mere og mere populær, er der her 3 gode råd som du bør tage til dig, såfremt du overvejer at tage del i den ellers anderledes begivenhed.

  1. Pas på solen

Det er vigtigt du bruger masser af solcreme. Specielt hvis du ikke gør det i forvejen. Den første lørdag i maj er altså i foråret og ikke i sommeren, uanset om det gode vejr kan snyde lidt. Dette betyder at din hud er meget sart efter vinteren hvor mængden af sol har været knap.

  1. Undgå de farlige redskaber

Nu går det hele egentlig ud på at vi skal arbejde i haven, nøgne. Det er en selvfølge og du har nok regnet den ud, men pas nu på med de farlige haveredskaber. Det kan ses over en årrække at der sker flere uheld med haveredskaber på denne dag, end alle andre dage. Så vær forsigtig. De andre der har været ude for et uheld har muligvis tænkt det samme som dig, at de skal bare passe på redskaberne.

  1. Vær opmærksom på blufærdighedskrænkelse

Det kan godt være du er på din egen grund, og du ejer den jord og det område du befinder dig på, men derfor skal du stadig holde øje med lovgivningen.

Straffelovens §232 fortæller at naboer og forbipasserende godt kan, og har ret til, at føle sig krænket ved at se dig som du er. Der hvor du skal være særlig opmærksom er, at du helt skal undgå at berøre de intime lemmer, da dette meget nemt kan tolkes som noget decideret upassende og uhensigtsmæssigt.

Så sørg for at kende din have og/eller dine naboer godt, således du er sikker på ikke at krænke nogen.

Se muligheden

Se denne internationale begivenhed som en mulighed, for at udforske et område, du potentielt ikke har overvejet kunne være noget for dig. Mange mennesker kender ikke til friheden at gå udenfor i naturen helt uden tøj på, hvilket simpelthen bare er en fantastisk følelse.

Det er en frihed vi ikke kan beskrive. Så se det som en mulighed, så ved du om det er første eller sidste gang.