Det kan være du føler du har været heldig med din have og hvordan den har klaret året indtil videre, og derfor tænker at vinteren kommer til at gøre det af med den, men der er faktisk nogle ting du kan gøre for at haven bliver helt klar til vinteren.

Undgå flækkede krukker

Det er vigtigt at du sørger for at tømme krukkerne inden vinteren for alvor rammer din have. Kulden får nemlig jorden til at udvide sig, hvorved dine krukker er i fare for at springe. Efter du har tømt dine krukker for jord, bør du stille dem et tørt sted.

Slå plænen en sidste gang

… og gør det godt.

Fjern alle blade, små grene og hvad der ellers kan findes på din plæne. Når du har gjort dette, kan du slå din græsplæne en sidste gang. Dog må dit græs ikke være lavere end 4 centimeter, da det er den gyldne længde for overlevelse af vinteren.

Hovedrengøring i drivhuset

Det perfekte tidspunkt at rydde hele drivhuset og lave en grundig rengøring indvendigt, er i efteråret, hvor det tangerer til vinteren. Skrub hele glashytten med brun sæbe og spul drivhuset. Dit, for nu, rene drivhus er det perfekte sted til dine temperaturfølsomme planter, såsom: rosmarin og laurbær.

Disse planter skal du passe ekstra på

Nu ved du allerede at laurblade og rosmarin (og lignende) ikke er stærke nok til en kold vinter, men der er selvfølgelig flere planter der heller ikke er robuste nok til kulden.

Her er der tale om citrustræer, pelargonier, nerier og oliventræer. Alle de planter du kan komme i tanke om, som er i samme kategori som en af disse, er heller ikke gode i frostvejret. Og er du i tvivl, så er der størst chance for at vinteren bliver plantens endestation.