For de fleste haveejere er haven forbundet med både hårdt arbejde og stor glæde. For at få en flot have, som stiller vores øjne, ører og ikke mindst vores lugtesans tilfreds, skal der skæres og slibes, graves og luges, stort set året rundt.

Hver årstid har sine forpligtelser, som man hurtigt lærer at respektere, når man som nybegynder begår fejl, og pludselig står med døde vækster eller vildtvoksende udfordringer.

Men for den inkarnerede haveejer, er arbejdet det hele værd, fordi nydelsen ved den smukke, blomstrende have, giver en form for livskvalitet som få andre ting kan bibringe.

Fra terrassen kan arbejdet bære frugt

Der er naturligvis mange måder at nyde sin have på, men en af de bedste må være at nyde synet af haven en smule fra oven fra en terrasse.

Der findes gode muligheder for at få råd og vejledning til, hvordan man selv bygger en fin terrasse. Se for eksempel på mit-byggeri.dk.

Med en terrasse får man udover et unikt syn udover sin have, også et ekstra rum i sit hjem. For mange kommer dette udendørs rum hurtigt til at blive omdrejningspunktet for familiens sociale samvær om sommeren.

Det er her man mødes og nyder det gode vejr og hinandens selskab. Det kan man naturligvis også andre steder i haven, og havens mange skønne kroge og små pladser kan også noget særligt.

For mange vinder terrassen imidlertid ofte, fordi den er så let tilgængelig og nem at komme til. Det kræver ikke det store at sætte sig ud med et glas eller sin frokost, og glemmer man kanden med saft eller servietterne, er man hurtigt tilbage i køkkenet.

Det er kort sagt nemmere at slå sig ned i dette udendørsrum, som er en forlængelse af husets andre rum.

En terrasse der lever op til familiens forventninger

En terrasses udseende kan variere betydeligt. Alt efter materialevalg og design, kan en terrasse enten fremstå enkel og spartansk, eller som et selvstændigt byggeri af høj kvalitet.

Det gælder her om at analysere sine behov og forventninger i forhold til terrasselivet. Hvor mange mennesker skal for eksempel bruge terrassen i det daglige, og hvor stor skal den derfor være?

Dernæst kommer forventningerne til terrassens funktion og indretning. Skal terrassen fortrinsvis fungere som et spiseområde med plads til hele familien om bordet, eller er drømmen et udendørs lounge-område, hvor familiens medlemmer og deres venner kan slænge sig i bløde sofaer og stole, mens de kolde drinks står lige ved hånden og dugger?

Har man pladsen, kan man naturligvis prøve at indfri begge terrassedrømme på én gang.

Byg noget der holder

Uanset hvilken terrassedrøm man går efter, skal man imidlertid sætte sig godt ind i de byggetekniske regler og muligheder, hvis man ønsker at udføre projektet selv.

At få bygget en terrasse af professionelle håndværkere, kan være en meget dyr affære, så der er helt klart penge at spare, hvis man har evnerne og redskaberne til at klare det selv.

Her gælder det om at sætte sig grundigt ind i principperne for terrassebyggeri, så man får bygget noget, der både er sikkert og forsvarligt, og som samtidig kan holde i mange år.